راهنمای تهیه مقالات


-
ﻣﻘﺎﻟﻪ باید با نرم­افزار word 2010 و یا نسخۀ بالاتر، با قلم فارسی  B-Lotus با اندازه 14 برای متن فارسی و با قلم Time New Roman با اندازه 12 برای متن انگلیسی، حداکثر در 6 صفحه A4 با فاصله بین سطرها 1 سانتی‌متر و حاشیه 2 سانتی‌متر از طرفین نوشته شود.

  • بخش‌های ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺷﺎﻣﻞ: ﻋﻨﻮﺍﻥ، نام نویسندگان و وابستگی سازمانی، ﭼﻜﻴﺪﻩ فارسی و انگلیسی، واژه‌های کلیدی، متن اصلی مقاله شامل: مقدمه و بیان مسئله، مواد و روش کار، نتایج و بحث، معرفی دستاورد یا راهکار، (جمع بندی)، و فهرست منابع (فارسی و انگلیسی) می­باشد.

- نام فایل حاوی متن مقاله به‌نام نویسندگان نام‌گذاری نشود و همچنین مشخصات نویسندگان در داخل فایلی با همین نام تهیه و ارسال شود.

ﻋﻨﻮﺍﻥ مقاله: ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺨﺘﺼﺮ،ﮔﻮﻳﺎ ﻭ ﺑﻴﺎن‌گر ﻣﺤﺘﻮﺍﻱ ﻣﻘﺎﻟﻪ و جذاب برای مخاطبین ﺑﺎﺷﺪ و با قلم B-Titr  اندازه 14 باشد.

- ﻧﺎﻡ ﻭ ﻧﺎﻡﺧﺎﻧﻮﺍﺩﮔﻲ: هنگام ارسال مقاله ، ذکر نام، مرتبه علمی و محل کار ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ، ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ مشخص نمودن ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻣﺴﺌﻮﻝ ﻭﺫﻛﺮﺁﺩﺭﺱ، ﺗﻠﻔﻦ ﺗﻤﺎﺱ ﻭ پست الکترونیکی ﺑرای ﻣﻜﺎﺗﺒﺎﺕ ﺑﻌﺪﻱ ﺍﻟﺰﺍﻣﻲﺍﺳﺖ.

ﭼﻜﻴﺪﻩ: در این قسمت به طور خلاصه بیان مسأله و معرفی دستاورد و نحوۀ استفاده از آن در سطح میدانی توضیح داده شود. از اصطلاح­های علمی و تخصصی استفاده نشود. چکیده نباید از ۲۵۰ ﻛﻠﻤﻪ بیشتر ﺑﺎﺷﺪ.

واژه‌هایﻛﻠﻴﺪﻱ: حداکثر تا 6 کلمه ﺩﺭ ذیلﭼﻜﻴﺪﻩ ﻓﺎﺭﺳﻲ ﺩﺭﺝ گردد.

* متن اصلی مقاله:

بیان مسألهدر این قسمت مشکل موجود و اهمیت آن توضیح داده شود. و حداکثر 500 کلمه باشد.

معرفی دستاورد یا راهکاردر این قسمت به معرفی دستاورد، اهمیت آن و دستورالعمل پیاده‌سازی آن به شکل گام به گام و با جزئیات به زبان گویا و به شکل مصور پرداخته می­شود و حداکثر 2000 کلمه باشد.

جمع­بندیحداکثر 250 کلمه باشد.

ﭘﺎورقیﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﻱﻛﻪ ﺩﺭﻭﻥ ﻣﺘﻦ از واژه‌هایی استفاده شود که ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺑﻪ‌ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺠﺰﺍ داشته باشد، ﺩﺭ ﻣﺘﻦ ازﺷﻤﺎﺭﻩ ﺑﺎﻻنوبس (Superscript) اﺳـﺘﻔﺎﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻬﺎﻱ ﻣﻘﺎﻟـﻪ ﻭﻗﺒـﻞ ﺍﺯ منابع درج گردد.

فهرست منابعحداکثر 10 منبع کاملاً مرتبط که دستاورد حاضر نتیجه آن مستندات علمی (گزارش‌های نهایی پروژه­ها و طرح­های تحقیقاتی، مقاله‌های علمی و ...) است، آورده شود. برﺍﻱ ارجاع به شرح زیر عمل شود:

1- ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻣﻨﺒﻌﻲ ﺩﺭﻭﻥ ﻣﺘﻦ ﺍﺯ ﻧﺎﻡ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﮔﻲ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻭ ﺳﺎﻝ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ. ﺍﮔﺮ ﻣﻨﺒﻌﻲ 2 نفر نویسنده ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺩﺭ ﻫﺮﺑﺎﺭ ﺍﺭﺟﺎﻉ ﺩﺭﻭﻥ ﻣﺘﻦ ﻧﺎﻡ ﻫﺮ دو ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻭ ﺳﺎﻝ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ (فضائلی و گل‌محمدی، 1388؛ Peer و Leeson، 1995) ﻗﻴﺪ ﻣﻲ‌ﺷـﻮﺩ، ﺩﺭﺻﻮﺭﺗﻲﻛﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﮔﺎﻥ بیش از 2 نفر ﺑﺎﺷﺪ، ﺩﺭﻭﻥ ﻣﺘﻦ ﻧﺎﻡ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪه اول و سپس واژه همکاران (خرمی و همکاران، 1387؛ Salisbury و همکاران، 2004) قید می‌گردد.

2- در صورتی که مؤلفان نام خانوادگی مشابه داشته باشند؛ از حرف اول نام کوچک آن‌ها جهت جداسازی و عدم تشابه استفاده می‌شود.

3- ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻳﺎ ﺗﺸﻜﻴﻼﺕ ﺩﺭ ﻣﺘﻦ ﻓﺎﺭﺳﻲ، ﺣﺮﻭﻑ ﺍﻭﻝ ﻫﺮﻛﻠﻤﻪ ﺑﻪ‌ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺰﺭﮒ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻣﻲ‌ﺷﻮﺩ مانند: FDA (Food and Drug Administration).

4- ﻫﺮ ﻣﻨﺒﻌﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺘﻦﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﺭ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﻌﻜﺲ.

5-ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱﺣﺮﻭﻑ ﺍﻟﻔﺒﺎ ﺗﻨﻈﻴﻢشود. ضمناً ﺧﻂﺩﻭﻡ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎﻳﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺧﻂ ﺍﻭﻝ ﺣﺪﻭﺩ ﻧﻴﻢ ﺳﺎﻧﺘﻲ‌ﻣﺘﺮ ﻓﺮﻭﺭﻓﺘﮕﻲﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.

6- ﺩﺭﻓﻬﺮﺳﺖﻧﻮﻳﺴﻲ ﻧﺎﻡ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﮔﻲ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪه ﺍﻭﻝ ﻭﺳﭙﺲ ﻧﺎﻡ ﻛﻮﭼﻚ ﺑﻪ ﺍﺧﺘﺼﺎﺭ ﻣﻲ‌ﺁﻳﺪﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺍﻝ ﺗﺎ ۶ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺟﺮﺍ ﺍﺳﺖ ﺍﮔﺮ ﻣﻨﺒﻌﻲ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ۶ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﺩﺍﺷـﺘﻪ ﺑﺎﺷـﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳـﻦ ﺣﺎﻟـﺖ ﻧـﺎﻡ ۶ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﻩ ﺁﻣﺪﻩ ﻭ ﺑﻘﻴﻪ ﺑﺎ et. al., ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﻳﺎﻓﺖ.

7-لازم است شناسه منحصر به فرد DoI یا DOR یا هر دو در انتهای ارجاعات هر مقاله درج گردد.

8-ﺍﮔﺮدر چند منبع ﻧﺎﻡ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪﮔﺎﻥ ﻭﺳﺎﻝ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﻣﺸﺎﺑﻬﺖﻛﺎﻣﻞﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺍﺯﺣﺮﻭﻑ a، b و c ﺑﺮﺍﻱ ﺭﺩﻳﻒ ﺗﻮﺍﻟﻲ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺩﺭکنار سال ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻲ‌ﺷﻮﺩ.

9- ﺩﺭ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ باید ﺣﺮﻑ ﺍﻭﻝ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﺠﻼﺕ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺰﺭﮒ ﻧﻮﺷﺘﻪ ‌ﺷﻮﺩ ﻭ ﻧﺎﻡ ﻣﺠﻠﻪ مورب (ایتالیک) شود.

10-ﺟﻨﺲ ﻭﮔﻮﻧﻪ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﻻﺕ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ مورب (ایتالیک)ﺩﺭﺝ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ.

در هنگام ارسال مقاله، لازم است که حتماً فرم تعهد نویسندگان ارسال گردد.

در ادامه به چند نمونه از نحوه فهرست‌نویسی منابع اشاره می‌شود:

منابع فارسی:

مقاله در مجله علمی

شاکری، پ.، نجفی‌نژاد، ح.، آقاشاهی، ع.ر. و شاکری، ا.ع. (1402). بررسی ویژگی‌های سیلاژ علوفه کینوآعلوم دامی (138) 36: 3-18. DOI:10.22092/asj.2022.358291.2218.

مقاله در همایش‌ها

خرمی، ب.، فضایلی، ح. و بیدگلی، س.م.س. (1387). اثر استفاده از بقایای گلاب‌گیری در جیره غذایی گوساله‌های پرواری. مجموعه مقالات سومین کنگره علوم دامی کشور. دانشگاه فردوسی مشهد. ص. 31.

پایان نامه‌ها

رضا یزدی، ک. (1380). بررسی تأثیر سطوح مختلف گوگرد جیره بر توان تولیدی بزغاله‌های رائینی. پایان نامه دکترا، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس.

کتاب

ضمیری، م. ج. (1381). پرورش گاو شیری (چاپ سوم)، انتشارات دانشگاه شیراز. ص. 48، 51 و 64.

قربانی، غ. ر. و خسروی نیا، خ. (1379). اصول پرورش گاوهای شیرده، مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان (ترجمه) ص. 48، 52 و 58.

آمار نامه

آمارنامه کشاورزی (1389). جلد دوم. دفتر آمار و فناوری اطلاعات. وزارت جهادکشاورزی. ص‌ص: 125- 105.

منابع غیرفارسی:

مقاله در مجله علمی

Shakeri, P., Riasi, A. and Tahmasbi, R. (2020). The effect of pistachio by-product extracts treatment in protecting soybean meal and canola meal protein from rumen microbial degradation. Journal of the Science of Food and Agriculture. 100 (14): 5222-5229. DOI: 10.1002/JSFA.10572.

Salisbury, M.W., Krehbiel, C.R., Ross, T.T., Schultz, C.L. and Melton, L.L. (2004). Effects of supplemental protein type on intake, nitrogen balance and site and extent of digestion in whiteface wethers consuming low quality grass hay. Journal of Animal Science. 82: 3567- 3576.

Peer, D.J. and Leeson, S. (1985). Feeding value of hydroponically sprouted barley for poultry and pigs. Animal Feed Science and Technology. 13: 183-190.

Peer, D.J. and Leeson, S. (1985). Nutrient content of hydroponically sprouted barley. Animal Feed Science and Technology. 13: 191-202.

مقاله در همایش‌ها

Vahmani, P. and Naserian, A. A. (2005). Pistachio hull as a feed ingredient for lactating dairy goats. In Proceedings of the British Society of Animal Science. York, England, p. 126.

منابع مرجع

AOAC. (1990). Official methods of analysis, 15th Edition. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC, USA. pp: 554, 575, 654.

SAS. (2001). Statistical Analysis Systems. Version 8.2. Cary, NC: SAS Institute Inc.

Fox, D.G., Tylotki, T.P., Tedeschi, L.O., Van Amburgh, M.E., Chase, L.E., Pell, A.N., Overton, T.R. and Russel, J.B. (2003). The Net Carbohydrate and Protein System for Evaluating Herd Nutrition and Nutrient Excretion: CNCPS, Version 5.0. Model Documentation. Animal Science Mimeo 213, Department of Animal Science, Cornell University, Ithaca, New York.

کتاب

Chamberlain, A.T. and Wilkinson, J.M. (2000). Feeding the dairy cow.2nd Edition. Chalcombe Publications, Lincoln, UK. pp: 135-141.

فصلی از یک کتاب که هر فصل نویسندگان جداگانه‌ای دارد

Lourdes Costa, M., Carrapico, F. and Santos, M.C.R. (1994). Biomass and growth characterization of Azolla filiculoides in natural and artificial environments. P: 455-461, In: Hegazi, N.A., M. Fayez and M. Monib (eds.) nitrogen fixation with non-legumes. The American University in Cairo Press.

پایگاه اینترنتی :

International Panel on Climate Change (IPCC), Revised IPCC Guidelines for National Greenhouse Gas Inventories. Workbook (Vol. 2), Module 4, Agriculture (2006). Available: http://www.ipcc-nggip. iges.or.jp/public/2006gl/vol4.htm [12 November 2010]