جداسازی و شناسایی انتروکوکوس‌های شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) و بررسی خواص تکنولوژیکی آن
کد مقاله : 1000-CG2024
نویسندگان
تست تست 2 *
کارمند
چکیده مقاله
چکیده
هدف این مطالعه شناسایی اجتماع انتروکوکوسی شیر شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) و بررسی خواص تکنولوژیکی آن‌ها می‌باشد. 15 باکتری از شیر شتر منطقه گلستان جداسازی گردید. لگاریتم تعداد واحد تشکیل دهنده کلنی انتروکوکوس‌ها روی محیط KAA تحت شرایط بی‌هوازی در دماهای 20، 37 و 45 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 0.05 ± 5.816 0.02 ± 6.397 و 0.14± 8.017 (انتروکوکوس‌های ترموفیل غالب است) بود. شناسایی جدایه‌ها بر اساس خواص فنوتوپیکی و بیوشیمیایی شامل انتروکوکوس دورانس، انتروکوکوس موندتی، انتروکوکوس فسیوم، انتروکوکوس دوریس، انتروکوکوس آویوم و انتروکوکوس فکالیس بود. این شناسایی توسط روش مولکولی بر اساس تکثیر ژن 16S rRNA با پرایمرهای یونیورسال B27F و U1492R و سپس توالی یابی محصول PCR مربوطه تایید شد. بررسی خواص تکنولوژیکی جدایه‌ها نشان دادکه تمامی آن‌ها قابلیت بالایی در تولید اسید داشته و دارای فعالیت لیپولیتیکی می‌باشند. انتروکوکوس فکالیس بیشترین فعالیت لیپولیتیکی را نسبت به سایر جدایه‌ها نشان داد. انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بیشترین میزان اتولیز شدن را در بین سایر نمونه‌ها نشان دادند. بر اساس بررسی خواص تکنولوژیکی جدایه‌ها، انتروکوکوس‌های شیر شتر کاندیداهای مناسبی برای فراوری شیر شتر و سایر محصولات لبنی دیگر محسوب می-شوند.
کلیدواژه ها
اتولیتیک، انتروکوکوس، پروتئولیتیک، شتر، شیر، لیپولیتیک.
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه شفاهی