استفاده از مکمل چربی حفاظت شده امگا ۳ بر الگوی اسیدهای چرب شتر تک کوهانه |
کد مقاله : 1007-CG2024 |
نویسندگان |
طاهره محمدابادی *، مرتضی چاجی عضو هیات علمی |
چکیده مقاله |
این آزمایش جهت بررسی تاثیر مکمل چربی اسیدهای چرب غیر اشباع بر ترکیب اسیدهای چرب شترهای شیری انجام شد. از 8 نفر شتر عربی با متوسط وزن 450 کیلوگرم، 4 شکم زایش و حدود ۷/۲ کیلوگرم تولید شیر روزانه، درقالب 2 تیمار و ۴ تکرار استفاده شد. شترها با جیرههای بدون مکمل و حاوی مکمل اسید لینولنیک برای مدت یک ماه تغذیه شدند. شترها چرای آزاد داشته و روزانه آرد جو، آرد گندم، دانه جو و سبوس به شترها داده میشد. در پایان آزمایش نمونههای شیر گرفته شده و الگوی اسیدهای چرب تعیین شد. نتایج نشان داد استفاده از مکمل چربی حفاظت شده در جیره شترها باعث افزایش غلظت اسیدهای چرب غیراشباع C18:1, C18:2, C18:3 و کاهش اسیدهای چرب اشباع نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>P). همچنین، استفاده از مکمل چربی در جیره شترها به طور معنیداری میزان CLA را افزایش داد (05/0>P). بر طبق نتایج آزمایش اخیر، استفاده از مکمل چربی محافظت شده امگا ۳ در جیره شترهای شیری باعث افزایش غلظت اسیدهای چرب غیر اشباع، بهبود نسبت اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع و شاخص آتروژنی در جهت سلامت قلب می شود. بنابراین شاید بتوان مکمل چربی محافظت شده امگا ۳ را به میزان ۸۰ گرم در روز در شترهای تک کوهانه استفاده کرد. |
کلیدواژه ها |
شتر، مکمل چربی محافظت شده، الگوی اسیدهای چرب شیر |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |