پتانسیل اثرات لاکتوفرین شیر شتر در برابر عفونت ها
کد مقاله : 1008-CG2024
نویسندگان
طاهره محمدابادی *، مرتضی چاجی
عضو هیات علمی
چکیده مقاله
لاکتوفرین، گلیکوپروتئینی است که در شیر پستانداران و دام‌های اهلی یافت می‌شود. شیر شتر در مقایسه با شیر سایر گونه‌های دامی مقادیر بیشتر و فعالتری از لاکتوفرین دارد. لاکتوفرین با محافظت از سلول‌های میزبان در برابر عفونت‌ها و التهاب‌های باکتریایی و ویروسی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. فعال سازی، تکثیر و تنظیم عملکرد فاگوسیتی سلولهای ایمنی نیز توسط لاکتوفرین تسهیل می شود. لاکتوفرین شیر ممکن است به طور مستقیم با مولکول‌های ویروسی یا با گیرنده های ویروسی در سطح سلول ارتباط برقرار کند تا از چسبندگی و ورود ویروس به سلولها و عفونت جلوگیری کند. احتمالاً عملکرد اصلی فیزیولوژیکی لاکتوفرین به عنوان عامل ضد باکتریایی، اتصال به آهن و اثر متقابل با گیرنده‌های سلولی مختلف است. لاکتوفرین تشکیل بیوفیلم توسط میکروارگانیسم بیماریزا را مهار و از چسبندگی باکتری به سطح سلول جلوگیری می‌کند. لاکتوفرین شیر شتر، می تواند یک گزینه جدید و پیشگیری کننده کمکی در برابر ویروس ها بوده و با توجه به افزایش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها، مکمل کمکی ضد باکتریایی نیز محسوب می‌شود.
کلیدواژه ها
لاکتوفرین، شیر شتر، عفونت
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر