شیر شتر به عنوان منبعی از پروبیوتیکها برای کنترل و درمان بیماریها |
کد مقاله : 1024-CG2024 |
نویسندگان |
اعظم Aliasghari Veshareh1، محمد ربانی *2 1گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا، تهران، ایران 2عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان |
چکیده مقاله |
شیر شتر مزایای قابل توجهی نسبت به شیر سایر حیوانات دارد و به دلیل خواص منحصر به فرد و مزایای بالقوه خود چشم انداز روشنی را برای بخشهای بهداشتی و اقتصادی ارائه میدهد. شیر شتر میتواند به عنوان منبع بالقوه پروبیوتیک در محصولات لبنی استفاده شود. علاوه بر این، پستبیوتیکهای مشتق شده از شیر شتر دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی و کاهش فشار خون هستند. این مطالعه با هدف مروری بر مطالعات انجام شده روی جداسازی و شناسایی پروبیوتیکها از شیر شتر و محصولات آن و خواص درمانی آنها، با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی معتبر مانند Scopus، Science direct و Web of science انجام شد. نتایج مطالعات نشان دهنده خواص درمانی و ضدمیکروبی پروبیوتیکهای جدا شده از شیر شتر بر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک و درمان بیماریهای مختلف مانند آسیبهای کبدی است. بنابراین استفاده از شیر شتر به عنوان یک منبع غنی از پروبیوتیک یا استفاده از پروبیوتیکهای جدا شده و خالص شده از شیر شتر به عنوان یک راهکار درمانی در پزشکی برای درمان بیماریها توصیه میشود. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: شیر شتر، پروبیوتیک، خواص ضد میکروبی، ارزش غذایی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |