ترکیبات و کاربردهای درمانی شیر شتر |
کد مقاله : 1058-CG2024 |
نویسندگان |
مجید طاهرزاده ریزی *1، یاسمین بندری2 1ندارم 2میکروبیولوژی صنعتی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه اصفهان ، اصفهان |
چکیده مقاله |
طی چند دهه ی اخیر محصولات غذایی طبیعی دارای خواص درمانی و فاقد سموم مورد توجه و تقاضای مصرف کنندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. صنعت شترداری عواید زیادی را از لحاظ معیشت و امنیت غذایی نصیب بهرهبرداران میکند و از پوست،گوشت،شیر،کرک وکوهان این حیوان میتوان استفاده کرد. شتر نماد اهمیت فرهنگی بوده و در این بین شیر شتر یکی از تولیدات مهم و با ارزش برای انسانهای ساکن در مناطق خشک و گرمسیری است. شیر شتر سفید،مات و دارای طعم مطبوعی است و کمی شورتر از شیر گاو بوده به دلیل خواص زیاد به شیر شتر، طلای سفید بیابان میگویند. شیر شتر حاوی تمام اجزای مغذی موجود در شیر گاو است و حتی از نظر برخی از عناصر و اجزا از جمله آهن،لاکتوفرین و ویتامینC غنیتر از شیر گاو است. علاوه بر ارزش غذایی بسیار بالا دارای اثرات درمانی مفیدی بر روی برخی بیماریها از جمله دیابت،فشارخون،هپاتیت،آلرژی،سل،عدم تحمل لاکتوز،بیماریهای گوارشی،اوتیسم آسیب کبدی ناشی از الکل،آلزایمر،HIV و زخم معده می باشد. در حال حاضر اغلب شیر شتر در مناطق مختلف شترخیز به صورت خام مصرف میشود ضرورت دارد جهت افزایش ماندگاری،مزیت و سلامت آن فرآوری و حرارت داده شود تا علاوه بر پاستوریزاسیون خواص پپتیدی و ظاهری شیر شتر حفظ شود. |
کلیدواژه ها |
شیرشتر،طلای سفید بیابان،ترکیبات شیر،خواص درمانی،پاستوریزاسیون |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |