گوشت شتر و ضرورت فرهنگ سازی مصرف در کشور
کد مقاله : 1065-CG2024
نویسندگان
ماریا بهره مند *، مصطفی یوسف الهی
دانشگاه زابل
چکیده مقاله
ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ ﺣﺎوی ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻛﺎﻓﻲ، وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز، ﺑﺮﺧﻲ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻣﻬﻢ ﻧﻈﻴﺮ آﻫﻦ و ﻓﺴﻔﺮ وﻛﻠﺴﻴﻢ و ﻗﺪرت ﺑﺎﻻی نگهداری آب ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻣﻘﺪار ﻛﻢ ﭼﺮﺑﻲ وکلسترول و همچنین، ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺎﻻی اﺳﻴﺪﻫﺎی ﭼﺮب ﻏﻴﺮاﺷﺒﺎع ﺑﺎ ﭼﻨﺪ ﭘﻴﻮﻧﺪ ﻣﻀﺎﻋﻒ، در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺳﺎﻳﺮ دامﻫﺎ و ﺣﺘﻲ ﻃﻴﻮر در ردﻳﻒ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺳﺎﻟﻢ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. وﯾﮋﮔﯽ اﺻﻠﯽ و ﻣﺘﻤﺎﯾﺰﮐﻨﻨﺪه ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ دﯾﮕﺮ ﮔﻮﺷﺖﻫﺎ، ﻓﻘﺪان ﻣﻮاد ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ و آﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ در آن اﺳﺖ ﭼﺮا ﮐﻪ اﯾﻦ ﺣﯿﻮان در ﻃﺒﯿﻌﺖ آزاد و ﺑﻪ دور از ﭘﺮورش داﻣﯽ رﺷﺪ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﻣﻘﺪار ﭼﺮﺑﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ متأثر از ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ژﻧﺘﻴﻜﻲ و ﻣﺪت زﻣﺎن ﭘﺮوار اﺳﺖ، ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ درﺻﺪ ﭼﺮﺑﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻫﺎی آﻣﻴﺨﺘﻪ ﻛﻤﺘﺮ از ﺷﺘﺮﻫﺎی ﺧﺎﻟﺺ ﺑﻮده و اﻳﻦ ﺗﻔﺎوت در ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺳﺮدﺳﺖ ﺑﺎرزﺗﺮ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ ﻣﺴﺌﻠﻪ آﻣﻴﺨﺘﻪﮔﺮی ﻋﻼوه ﺑﺮ اﻳﺠﺎد ﺗﻐﻴﻴﺮات ﻇﺎﻫﺮی در دام، ﺑﺮ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﮔﻮﺷﺖ روی ﻧﻮاﺣﻲ ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﺪن ﺣﻴﻮان ﻣﺜﻞ ﺳﺮدﺳﺖ و ﮔﺮدن ﺗأﺛﻴﺮﮔﺬار اﺳﺖ. لذا با توجه به تأکید بر تولید محصولات ارگانیک در علم تغذیه گوشت شتر را باید گوشت آینده کشور دانست.
کلیدواژه ها
گوشت شتر، پروتئین، محصولات ارگانیک
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر