گوشت شتر و ضرورت فرهنگ سازی مصرف در کشور |
کد مقاله : 1065-CG2024 |
نویسندگان |
ماریا بهره مند *، مصطفی یوسف الهی دانشگاه زابل |
چکیده مقاله |
ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ ﺣﺎوی ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻛﺎﻓﻲ، وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز، ﺑﺮﺧﻲ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻣﻬﻢ ﻧﻈﻴﺮ آﻫﻦ و ﻓﺴﻔﺮ وﻛﻠﺴﻴﻢ و ﻗﺪرت ﺑﺎﻻی نگهداری آب ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻣﻘﺪار ﻛﻢ ﭼﺮﺑﻲ وکلسترول و همچنین، ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺎﻻی اﺳﻴﺪﻫﺎی ﭼﺮب ﻏﻴﺮاﺷﺒﺎع ﺑﺎ ﭼﻨﺪ ﭘﻴﻮﻧﺪ ﻣﻀﺎﻋﻒ، در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺳﺎﻳﺮ دامﻫﺎ و ﺣﺘﻲ ﻃﻴﻮر در ردﻳﻒ ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺳﺎﻟﻢ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. وﯾﮋﮔﯽ اﺻﻠﯽ و ﻣﺘﻤﺎﯾﺰﮐﻨﻨﺪه ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ دﯾﮕﺮ ﮔﻮﺷﺖﻫﺎ، ﻓﻘﺪان ﻣﻮاد ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ و آﻧﺘﯽ ﺑﯿﻮﺗﯿﮏ در آن اﺳﺖ ﭼﺮا ﮐﻪ اﯾﻦ ﺣﯿﻮان در ﻃﺒﯿﻌﺖ آزاد و ﺑﻪ دور از ﭘﺮورش داﻣﯽ رﺷﺪ ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﻣﻘﺪار ﭼﺮﺑﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮ متأثر از ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ژﻧﺘﻴﻜﻲ و ﻣﺪت زﻣﺎن ﭘﺮوار اﺳﺖ، ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ درﺻﺪ ﭼﺮﺑﻲ ﮔﻮﺷﺖ ﺷﺘﺮﻫﺎی آﻣﻴﺨﺘﻪ ﻛﻤﺘﺮ از ﺷﺘﺮﻫﺎی ﺧﺎﻟﺺ ﺑﻮده و اﻳﻦ ﺗﻔﺎوت در ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺳﺮدﺳﺖ ﺑﺎرزﺗﺮ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ ﻣﺴﺌﻠﻪ آﻣﻴﺨﺘﻪﮔﺮی ﻋﻼوه ﺑﺮ اﻳﺠﺎد ﺗﻐﻴﻴﺮات ﻇﺎﻫﺮی در دام، ﺑﺮ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﮔﻮﺷﺖ روی ﻧﻮاﺣﻲ ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﺪن ﺣﻴﻮان ﻣﺜﻞ ﺳﺮدﺳﺖ و ﮔﺮدن ﺗأﺛﻴﺮﮔﺬار اﺳﺖ. لذا با توجه به تأکید بر تولید محصولات ارگانیک در علم تغذیه گوشت شتر را باید گوشت آینده کشور دانست. |
کلیدواژه ها |
گوشت شتر، پروتئین، محصولات ارگانیک |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |