نقش گیاه خارشتر (Alhagi camelorum Fisch) در تغذیه شترها: راهکاری پایدار در مواجهه با تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی
کد مقاله : 1079-CG2024
نویسندگان
عالیه کشاورز *
دانشجو دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده مقاله
با توجه به تغییرات اقلیمی و نقش شتر در تأمین امنیت غذایی و اقتصادی، اهمیت این دام در رفع کمبود تولید گوشت بیش از پیش نمایان شده است. تغییر اقلیم، به عنوان یکی از جدی‌ترین چالش‌های حال حاضر، تأثیرات عمیقی بر منابع طبیعی، کشاورزی و دامپروری دارد. در این راستا، استفاده از خارشتر به عنوان منبع خوراک برای شترها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد این گیاه، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. با توجه به افزایش دما و کاهش بارندگی، تأمین غذای مناسب برای دام‌ها به یک چالش جدی تبدیل شده است. خارشتر به عنوان گیاهی مقاوم به خشکی و دارای خصوصیات تغذیه‌ای غنی، می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در تغذیه شترها در مناطق خشک و نیمه‌خشک شناخته شود. این گیاه در اغلب مناطق ایران به‌وفور یافت می‌شود و با هزینه‌ای پایین در دسترس بوده و به‌خصوص در فصل تابستان و پاییز، می‌تواند به‌طور مؤثر در تغذیه شتر استفاده شود. با توجه به رشد چشمگیر شترداری در سال‌های اخیر و نیاز به مدیریت پایدار منابع طبیعی، کشت و تکثیر گیاه خارشتر به‌عنوان یک راهکار مؤثر جهت تغذیه شترها و جلوگیری از تخریب مراتع بیابانی، مراتع قشلاقی و مراتع شور کشور پیشنهاد می‌گردد.
کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، شتر، خارشتر، مراتع بیابانی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر