مقایسه استخراج لاکتوفرین و لاکتوپراکسیداز، از شیر شتر با شیر گاو،گوسفند و بز
کد مقاله : 1082-CG2024
نویسندگان
سعید زیبائی *
چکیده مقاله
لاکتوفرین یک گلیکوپروتئین متصل شونده به آهن بهعنوان آنتیاکسیدان عمل نموده و مانع واکنشهای رادیکال آزاد میشود. لاکتو پراکسیداز یک آنزیم اکسیدوردوکتاز یک پروتئین دفاعی است فعال شدن این آنزیم وترشح آن در غدد برون ریزی رخ می دهد .خالص سازی لاکتوفرین از شیر شتر،گاو،گوسفند وبز بر اساس روش راعی و همکاران (روش تغییر یافته Yoshida) با کروماتوگرافی تعویض کاتیونی توسط رزینCM sephadex C-50 انجام گرفت.پس از تعیین غلظت پروتئین ها با آزمایش برادفورد و نانو دراپ، تأیید وجود لاکتوفرین و لاکتوپراکسیداز در فراکسیون های جمع آوری شده با آزمایش های الکتروفورز SDS-PAGE و تترامتیل بنزیدین.نتایج حاصل از تأیید وجود لاکتوفرین ولاکتوپراکسیداز با آزمایش تترامتیل بنزیدینن نشان داد که درفراکسیون‌ها حاصل از شیرفراکسیون های 5/0، 6/0، 7/0، 8/0مولار NaCl، لاکتوفرین و فراکسیون-های 4/0، 9/0مولار لاکتوپراکسیداز ،در فراکسیون‌های حاصل از شیر گاو فراکسیون‌های 6/0، 7/0، 8/0مولار ، لاکتوفرین و فراکسیون‌های 4/0، 5/0و9/0مولارلاکتوپراکسیداز، در فراکسیون‌های حاصل از شیر گوسفند، فراکسیون‌های 5/0، 6/0، 7/0، مولار ، لاکتوفرین و فراکسیون‌های 4/0، 8/0و9/0مولارلاکتوپراکسیداز در فراکسیون‌های حاصل از شیر بز، فراکسیون‌های 5/0، 6/0، 7/0، 8/0مولار ، لاکتوفرین و فراکسیون‌های 4/0، 9/0مولار لاکتوپراکسیداز می باشند.نتایج حاصل از اندازه گیری پروتئین در فراکسیون های شیرشتر نشان داد که فراکسیون‌7/0مولار NaCl در 595 نانومتر با مقدار88/586 میکروگرم بر میلی لیتر ، و فراکسیون‌ 7/0 شیر گاوبا مقدار8/506 میکروگرم بر میلی لیتر و فراکسیون‌ 6/0شیر گوسفند با مقدار48/596 میکروگرم بر میلی لیتر و فراکسیون‌ 6/0شیر بز با مقدار 78/589 میکروگرم بر میلی لیتر پروتئین بیشترین مقدار را در بین فراکسیون ها داشتند .
کلیدواژه ها
لاکتوفرین،لاکتوپراکسیداز،شیر شتر
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر