خالص سازی لاکتوفرین شیر شتر و بررسی اثر آن بر روی سلول های سرطانی MCF-7 و Vero |
کد مقاله : 1091-CG2024 |
نویسندگان |
سعید زیبائی * |
چکیده مقاله |
پروتئین های شیر دارای طیف وسیعی از فعالیت های تغذیه ای، عملکردی و بیولوژیکی هستند. اجزای پروتئینی شیر دارای خواص ارزشمند درمانی می باشند. برای خالص سازی پروتئین لاکتوفرین از کروماتوگرافی تبادل یونی توسط رزین CM Sephadex C-50، ، انجام شدو برای تایید خالص سازی لاکتوفرین ها از آزمایش های SDS-PAGE وتترامتیل بنزیدین استفاده شد. اثرات غلظت های مختلف لاکوفرین بر روی سلول های Vero و سلول های MCF-7 و سلول های کشت پرایمری کبد موش مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات مورفولوژیکی سلول ها در زمان های مختلف بررسی شد برای مطالعه میزان مرگ سلولی، از روش MTT پس از 24 ساعت استفاده گردید. نتیجه سنجش MTT به سلول های زنده ماندن به درصدمحاسبه شد. نتایج نشان داد که اثر سیتوتوکسیک معنیداری در سطوح (05/0P< ) برای تمامی غلظتها وجود دارد. بالاترین رشد بازدارنده برای غلظت 7 میکروگرم در میلی لیتر(6/35%) پس از 72 ساعت زمان برای MCF7 و بالاترین رشد بازدارنده 7 میکروگرم در میلی لیتر(87/24%) پس از 72 ساعت برای Vero بود. نتایج نشان داد که لاکتوفرین از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کرده و تکثیر سلولی طبیعی را افزایش می دهد. بنابراین از لاکتوفرین شیر شتر می تواند به عنوان یک منبع غذایی با ارزش برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند استفاده شود. |
کلیدواژه ها |
لاکتوفرین شیر شتر ، سلول های سرطانی، MCF-7 ، Vero |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |