خالص سازی پروتئین اسیدی آب پنیر Whey Acidic Protein(WAP) شیر شتر و بررسی اثر آن بر روی سلول های سرطانی MCF-7 و Vero
کد مقاله : 1092-CG2024
نویسندگان
سعید زیبائی *
چکیده مقاله
پروتئین های شیر دارای طیف وسیعی از فعالیت های تغذیه ای، عملکردی و بیولوژیکی هستند. اجزای پروتئینی شیر دارای خواص ارزشمند درمانی هستند. برای خالص سازی پروتئین آب پنیر اسیدی (WAP) از کروماتوگرافی تبادل یونی توسط رزین CM Sephadex C-50، رسوب با سولفات آمونیوم 90 درصد، سانتریفیوژ محلول و دیالیز (در بافر تریس 20 میلی مولار) انجام شد. برای تشخیص WAP از آزمون اسکال )روش( Imoto استفاده شد. اثرات WAP بر روی سلول های Vero و سلول های
MCF-7 و سلول های کشت پرایمری کبد موش در غلظت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. سپس تغییرات مورفولوژیکی در زمان های مختلف مورد مطالعه شد برای بررسی میزان مرگ سلولی، از روش MTT پس از 24 ساعت استفاده شد. نتیجه سنجش MTT به سلول های زنده ماندن به درصدمحاسبه شد. محدوده غلظت های خالص شده (49 تا 79) میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که اثر سیتوتوکسیک معنی‌داری در سطوح (05/0P< ) برای تمامی غلظت‌ها وجود دارد. بالاترین رشد بازدارنده برای غلظت 7 میکروگرم در میلی لیتر(72/31%) پس از 72 ساعت زمان برای MCF7 و بالاترین رشد بازدارنده 7 میکروگرم در میلی لیتر(62/38%) پس از 72 ساعت Vero بود. نتایج نشان داد که WAP از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کرده و تکثیر سلولی طبیعی را افزایش می دهد. عصاره پروتئین های WAP استخراج شده از شیر شتر می تواند به عنوان یک منبع غذایی با ارزش برای افرادی که تحت درمان سرطان هستند استفاده شود.
کلیدواژه ها
پروتئین اسیدی آب پنیر ،شیر شتر ،سلول های سرطانی، MCF-7 و Vero
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر