بررسی اثر غلظت های آلژینات سدیم و کلرید کلسیم جهت تشکیل میکروکپسول های لاکتوپراکسیداز استخراج شده از شیر شتر
کد مقاله : 1094-CG2024
نویسندگان
سعید زیبائی *
چکیده مقاله
لاکتوپراکسیداز آنزیمی مقاوم به حرارت بوده و به عنوان شاخص پاستوریزاسیون محسوب می گردد . آلژینات بیو پلیمر ارزان تجزیه پذیری زیستی بوده که بیشتر مورد توجه است.پس از خالص ســازی ازوتایید وجودلاکتو پراکســید درفراکسیون‌ها با آزمایش های الکتروفورز SDS-PAGE و تترا متیل بنزدین ،ســنجش فعالیت و بررسی ســنتیک آنزیم انجام شد. پس از تهیه محلول لاکتوپراکسیداز وآلژینات سدیم، محلول گلیسرول-توئین 80 و امولسیون روغن در آب، امولسیون توسط یون کلسیم یک درصد با غلظت های مختلف تثبیت وپس از تعیین بازده ریز پوشــانی، تعیین اندازه و مرفولوژی میکروکپسول ها، سرعت بیشینه و ثابت میکائیلیس آنزیم محلول و تثبیت شده انجام گرفت . بررسی اثر غلظت آلژینات و کلرید کلسیم بر تشکیل میکروکپسول ها و بررسی پایداری آنزیم محلول و انکپسوله در زما نهای مختلف انجام شد. نتایــج حاصل، خالص بودن لاکتو پراکســیداز را در فراکسیو نهای با غلظت نمکی 4/5،0/0و9/0 نشان داد. نتایــج حاصــل از ســنجش فعالیت و بررســی ســنتیک آنزیــم نشان داد که مقدار Vmax و Km برای برای آنزیم کپسوله شده ml-1 min-1 µmol 056/0و-1 mM25/1 می باشد. نکارآئی ریز پوشانی از 81 تا 87 درصد بطور متوسط 84 درصد تعیین شد. نتایج نشان داد که قطر کپسو لهای تشکیل شده کمتر از µm200، ســطح کپسو لها نســبتًا صاف، با بهم چسبیدگی کم و دارای شــکلی نسبتًا کروی می باشــند .همچنین نتایج نشان داد که استفاده از کلرید کلسیم با غلظت های بیشتر، بدون توجه به غلظت آلژینات، موجب کاهش ریزش آنزیمی می گردد.
کلیدواژه ها
آلژینات سدیم ، کلرید کلسیم ، میکروکپسول ، لاکتوپراکسیداز ، شیر شتر
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر