برآورد تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای گوشت شتر و شناسایی عوامل موثر برآن در ایران |
کد مقاله : 1100-CG2024 |
نویسندگان |
حدیث متشفی، شهروز خرمی * بخش فرآوری محصولات دامی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی |
چکیده مقاله |
گوشت شتر به با توجه به کیفیت مناسب، مزایای سلامتیبخش و امکان پرورش در شرایط آب و هوایی نامساعد برای سایر دامها گزینه مناسبی برای تامین نیازهای رو به افزایش پروتئین حیوانی محسوب می شود. این مطالعه به برآورد تمایل به پرداخت مصرفکنندگان ایرانی برای مصرف گوشت شتر و شناسایی عوامل موثر بر آن در سال 1403 با تکمیل 218 پرسشنامه انتخاب دوگانه با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط و مدل رگرسیونی لوجیت میپردازد. با توجه به کشش کل وزن داده شده برای متغیر پیشنهاد، با افزایش یک درصدی در قیمت پیشنهادی، احتمال پذیرش این مبلغ برای مصرف گوشت شتر معادل 6171/0 درصد کاهش خواهد یافت. کشش کل وزن داده شده برای متغیرهای توضیحی سطح تحصیلات، درآمد ماهیانه خانواده، شاخص سلامتی، شاخص حمایت، شاخص اقتصادی و بازاریابی بهترتیب برابر با 142/0، 168/0، 413/0، 213/0 ، 566/0 و 321/0 درصد میباشد. بررسی میزان کششهای مختلف نشان میدهد که بیشترین کششها مربوط به قیمت پیشنهادی، شاخص اقتصادی و سلامتی به ترتیب 67/0-، 56/0 و 41/0 درصد میباشد. برآورد تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای گوشت شتر با مقدار انتظاری متوسط، 53/618 هزار تومان برآورد شد. نتایج این بررسی نشان میدهد که مسائل اقتصادی اولویت اصلی در مصرف گوشت شتر را دارند، پیشنهاد میشود برای کاهش قیمت تمام شده بخشی از یارانه واردات گوشت از کشورهای مختلف را به حمایت از تولید گوشت شتر اختصاص داد تا درصد بیشتری از مردم از مزایای سلامتی بخش گوشت شتر بهرهمند شوند. |
کلیدواژه ها |
ارزشگذاری مشروط، مدل لوجیت، گوشت شتر، تمایل به پرداخت، عوامل موثر |
وضعیت: پذیرفته شده مشروط برای ارائه شفاهی |